utorok 5. januára 2016

Paneer Vada


Paneer vada





ČO POTREBUJETE (na 7ks):

200g paneeru
hrsť koriandrovej vňate 
troška semienok ajwainu
soľ
1 lyžička ryžovej múky 
3 lyžice cícerovej múky (besan)
5 lyžíc vody
ryžová múka alebo kukuričný škrob na obalenie 
(odporúčam pridať aj červenú nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú zelenú chilli papričku)

arašídový olej na vyprážanie 


Paneer vada



AKO POSTUPOVAŤ:

Paneer vidličkou rozmrvíme, pridáme všetky ostatné suroviny a rukou vymiešame na cesto, z ktorého sa dá modelovať. Rozdelíme ho  na rovnako veľké dieliky, vymodelujeme guľôčky, ktoré v dlaniach sploštíme. Každú pred vložením do horúceho oleja obalíme v ryžovej múke (alebo kukuričnom škrobe). Pražíme ako vo fritéze / ponorené dohneda z oboch strán.

Paneer vada


Podávame s chutney.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára