ČO POTREBUJETE:
1/2kg baby zemiačkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
3/4 lyžičky tandoori masala
soľ
1 lyžička šťavy z citróna
olej (na pečené zemiaky mám najradšej olivový, ale kľudne použite iný)
na dokončenie:
troška oleja
karí lístky
AKO POSTUPOVAŤ:
Baby zemiačky poriadne umyjeme. Prekrojíme ich na polovice, povaríme 5min vo vode, scedíme a dáme do hlbšej misky, kde sa nám budú dobre miešať. Pridáme k nim kurkumu, chilli korenie a tandoori masala. Dobre premiešame.
Ďalej pridáme soľ, citrónovú šťavu a olej (asi 2 lyžice). Poriadne premiešame a necháme 15 minút postáť.
Pripravíme si plech na ich pečenie. Ja som vystlala alobalom, môžete použiť papier na pečenie. Rúru si predohrejeme na 180st. Zemiačky dáme na plech a zarovnáme, aby boli v jednej vrstve a každý sa dobre prepiekol. Plech dáme do rúry. Zemiačky pečieme asi 30 minút.
Upečené zemiačky dáme do misky, kde sa nám budú dobre miešať a prikryjeme.
V malej panvice si zohrejeme troška oleja. Keď je olej horúci vhodíme karí lístky, ktorými nesetríme. Lístky sa hneď začnú pražiť a prskať. Dáme pozor, aby neprihoreli. Kým sa pražia, panvičkou trocha potraste a lístočkami pohýbte, aby boli opražené rovnomerne. Opražené lístky ihneď vysypeme k zemiakom a premiešame. Hrniec znova zakryjeme a zemiačky necháme aspoň 10 minút postáť.
Podávame buď ako teplú prílohu alebo samostatné ako korenistý, teplý, zemiakový šalát. K nim si môžeme dať čerstvý zeleninový šalát alebo aj Uhorkovú raitu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára