ČO POTREBUJETE:
4ks baby baklažánov
olej
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien
1/2 lyžičky urid dal
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
veľká hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažány umyjeme, osušíme, stopky odkrojíme a pokrájame na osminky pozdĺžne.
V panvici zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienka a urid dal a na silnom ohni horčičné semienka necháme prasknúť a urid dal troška zhnednúť.
Potom pridáme nakrájané baklažány a premiešame.
Ďalej hneď pridáme soľ, mletú kurkumu a mletý koriander. Oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Asi 10 minút.
Potom pridáme mleté chilli korenie, sušenú senovku a premiešame. Minútku ešte odokryté restujeme.
Nakoniec primiešame nasekanú koriandrovú vňať, hrniec odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme subzi postáť asi 10 minút.
Podávame s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára