utorok 18. marca 2014

Baklažánovo - koriandrové subzi / Brinjals and coriander subzi


22IMG_8692



ČO POTREBUJETE:

4ks baby baklažánov / 4 brinjals
olej / oil
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien / 1 flat tsp brown mustard seeds 
1/2 lyžičky urid dal / 1/2 tsp urid dal

soľ / salt
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru / 1/2 tsp ground coriander
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder 
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej / 1 tsp dry fenugreek leaves 
veľká hrsť nasekanej koriandrovej vňate / big handful of chopped coriander leaves 



22IMG_8695



AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažány umyjeme, osušíme, stopky odkrojíme a pokrájame na osminky pozdĺžne. / Wash brinjals, dry and cut off the stems. Slice them lengthwise (as you can see in the picture)

V panvici zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienka a urid dal a na silnom ohni horčičné semienka necháme prasknúť a urid dal troška zhnednúť. / Heat oil in the pan. Add mustard seeds and urid dal and let them crack on high heat. Urid dal will change its color.

22IMG_8676


Potom pridáme nakrájané baklažány a premiešame. / Add cut brinjals and stir.

22IMG_8679


Ďalej hneď pridáme soľ, mletú kurkumu a mletý koriander. Oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Asi 10 minút. / Add salt, termaric and ground coriander, stir and reduce the heat.  Cook it covered for 10min.

22IMG_8680


Potom pridáme mleté chilli korenie, sušenú senovku a premiešame. Minútku ešte odokryté restujeme. / Add chilli powder, dry fenugreek leaves and stir well. Heat through for a minute. 

22IMG_8681


Nakoniec primiešame nasekanú koriandrovú vňať, hrniec odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme subzi postáť asi 10 minút. / Finally stir in chopped coriander leaves, remove the pan from the heat and let it rest covered for 10min.

22IMG_8682


Podávame s plackami. / Serve with Indian breads.

22IMG_8684

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára