nedeľa 9. marca 2014

Fazuľová nátierka


22IMG_8538



ČO POTREBUJETE:

125g sušenej fazule (použila som Rajma)
vodu na jej namočenie a uvarenie
1 väčšia paradajka
3 veľké strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
pár kvapiek citrónovej šťavy
strúhaný syr (použila som "indický")
trocha čerstvej koriandrovej vňate 



22IMG_8541



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu na noc namočíme. Ráno vodu zlejeme, fazuľu dáme do hrnca a zalejeme novou vodou (môžete pridať jeden bobkový list). Fazuľu uvaríme domäkka. Môžeme ju aj rozvariť. Uvarenú fazuľu scedíme a vodu z nej si odložíme. Necháme ju vychládnuť.

22IMG_8511


V panvičke zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú paradajku a asi minútu restujeme na stredne silnom ohni. Potom pridáme nakrájaný cesnak a asi 5 minút restujeme na miernom ohni. Túto zmes tiež necháme vychládnuť.

Potom uvarenú fazuľu rozmixujeme s paradajkovou zmesou pomocou trošky vody z fazule. Rozmixovanú nátierku dáme do misky.

1


Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Premiešame.

22IMG_8533


Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.

22IMG_8534


Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a premiešame. 

22IMG_8535


Najlepšia je odležaná a vychladená. Podávame napríklad s bagetou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára