ČO POTREBUJETE:
125g sušenej fazule (použila som Rajma)
vodu na jej namočenie a uvarenie
1 väčšia paradajka
3 veľké strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
pár kvapiek citrónovej šťavy
strúhaný syr (použila som "indický")
trocha čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľu na noc namočíme. Ráno vodu zlejeme, fazuľu dáme do hrnca a zalejeme novou vodou (môžete pridať jeden bobkový list). Fazuľu uvaríme domäkka. Môžeme ju aj rozvariť. Uvarenú fazuľu scedíme a vodu z nej si odložíme. Necháme ju vychládnuť.
V panvičke zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú paradajku a asi minútu restujeme na stredne silnom ohni. Potom pridáme nakrájaný cesnak a asi 5 minút restujeme na miernom ohni. Túto zmes tiež necháme vychládnuť.
Potom uvarenú fazuľu rozmixujeme s paradajkovou zmesou pomocou trošky vody z fazule. Rozmixovanú nátierku dáme do misky.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Premiešame.
Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a premiešame.
Najlepšia je odležaná a vychladená. Podávame napríklad s bagetou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára