Teply cviklovy salat


IMG_7847



CO POTREBUJETE:

2 stredne velke cvikle
olej
1 plocha lyzicka horcicnych semienok
stipka asafoetida
1/3 lyzicky tmavej rimskej rasce (shah jeera)
niekolko kari listkov
1 zelena chilli papricka
1 velka cervena cibula
sol
1 lyzica sezamovych semien
1/2 lyzicky mleteho koriandru
50ml lupaneho Moong dal
1/2 lyzciky garam masala
hrst cerstvej koriandrovej vnate


IMG_7849



AKO POSTUPOVAT:


Cviklu okrajame a nastruhame na hrubsik slzickach.


3


Do vacsieho hrnca dame lyzicu oleja a zohrejeme ho. Ohen zmiernime na strednu silu a pridame horcicne semienka a asafoetida. Pockame, kym semienka zacnu praskat. Potom pridame rimsku rascu a tiez pockame, kym rozvinie svoju vonu.

4


Dalej pridame kari listky a nasekanu chilli papricku a pockame, kym listky zacnu praskat. Pridame nadrobno  nakrajanu cibulu a restujeme do makka na miernom ohni.

5


Ked je cibula makka, pridame sol a mlety koriander. Premiesame.

6


Dalej pridame nastruhanu cviklu a scedeny moong dal, ktory sme si pred tym dopredu namocili asi na pol hodiny vo vode, osolime. Premiesame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni cviklu dusime domakka. Priblizne 10-15 minut. Obcas ju skontrolujeme a premiesame. Nakoniec pridame garam masala...

7


... a pomlete sezamove semienka a premiesame. Prehrejeme asi 2 minutky. Ked je cvikla makka, hrniec odlozime z ohna a k cvikli vmiesame nasekanu koriandrovu vnat.

8

9


Mozeme podavat ako prilohu - teply salat alebo podavame s plackami, napriklad Chapati, Paratha.

Komentáre

Zverejnenie komentára