piatok 26. júna 2015

Šošovicovo šampiňónový šalát / Lentil and button mushrooms salad


Sosovicovo sampinonovy salat



ČO POTREBUJETE:

150ml hnedej šošovice 
voda na jej uvarenie

maslo alebo ghee
200g čerstvých šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie 

1 lyžička citrónovej šťavy 
soľ
olivový olej
vňať z jarných cibuliek


Sosovicovo sampinonovy salat



AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme a uvaríme domäkka, asi 20-25 minút. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. 

Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.

V panvici zohrejeme maslo a šampiňóny vložíme. Nezačneme hneď miešať, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo začiatku opekáme na silnom ohni. Keď zhnednú oheň zmiernime trocha a pridáme nasekaný cesnak a mleté čierne korenie. Ešte chvíľu restujeme, premiešame občas.

Sosovicovo sampinonovy salat


Scedenú šošovicu dáme do misky, pridáme orestované šampiňóny, soľ, olivový olej a šťavu z citróna. Dobre premiešame. Pri servírovaní posypeme nasekanou vňaťou z jarných cibuliek. Šalát podávame teplý. 


Sosovicovo sampinonovy salat

3 komentáre: