piatok 26. júna 2015

Šošovicovo šampiňónový šalát


Sosovicovo sampinonovy salat



ČO POTREBUJETE:

150ml šošovice 
voda na jej uvarenie

maslo alebo ghee
200g čerstvých šampiňónov 
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie

1 lyžička citrónovej šťavy
soľ
olivový olej
vňať z jarných cibuliek


Sosovicovo sampinonovy salat



AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu uvaríme domäkka, asi 20-25 minút. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. V panvici zohrejeme maslo a šampiňóny vložíme. Nezačneme hneď miešať, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo začiatku opekáme na silnom ohni. Keď zhnednú oheň zmiernime trocha a pridáme nasekaný cesnak a mleté čierne korenie. Ešte chvíľu restujeme, premiešame občas. 

Sosovicovo sampinonovy salat


Scedenú šošovicu dáme do misky, pridáme orestované šampiňóny, soľ, olivový olej a šťavu z citróna. Dobre premiešame. Pri servírovaní posypeme nasekanou vňaťou z jarných cibuliek. Šalát podávame teplý.


Sosovicovo sampinonovy salat

3 komentáre: