ČO POTREBUJETE:
150ml hnedej šošovice
voda na jej uvarenie
maslo alebo ghee
200g čerstvých šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ
olivový olej
vňať z jarných cibuliek
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme a uvaríme domäkka, asi 20-25 minút. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
V panvici zohrejeme maslo a šampiňóny vložíme. Nezačneme hneď miešať, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo začiatku opekáme na silnom ohni. Keď zhnednú oheň zmiernime trocha a pridáme nasekaný cesnak a mleté čierne korenie. Ešte chvíľu restujeme, premiešame občas.
Scedenú šošovicu dáme do misky, pridáme orestované šampiňóny, soľ, olivový olej a šťavu z citróna. Dobre premiešame. Pri servírovaní posypeme nasekanou vňaťou z jarných cibuliek. Šalát podávame teplý.
musi to byt velmi dobre, vyskusam urcite mnamky :D
OdpovedaťOdstrániťmusi to byt velmi dobre, vyskusam urcite mnamky :D
OdpovedaťOdstrániťNech vam chuti :)
Odstrániť