streda 10. februára 2016

Šampiňónovo - kôprová omáčka na cestoviny / Mushrooms in dill sauce with pasta


ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov
asi 2 lyžice oleja
1 veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
asi 100ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
asi 100ml sladkej smotany
soľ
mleté čierne korenie 
sladká mletá paprika
hrsť čerstvého kôpru



AKO POSTUPOVAŤ:

Cibuľu s cesnakom vymixujeme na pastu. 



V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľovú pastu a chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a opäť chvíľku restujeme. 



Podlejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne korenie a premiešame. Pridáme sladkú smotanu, premiešame a chvíľku povaríme. 



Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a kôpor, prejdeme varom a panvicu odstavíme z ohňa. Celková tepelná úprava šampiňónov je asi 8-10 minút. 



Podávame s cestovinami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára