ČO POTREBUJETE:
1 hrnček cícerovej múky (besan)
2 lyžice ryžovej múky
soľ podľa chuti
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/4 lyžičky garam masala
1/4 lyžičky prášku do pečiva
1 hrnček nasekanej koriandrovej vňate
väčšia hrsť nasekaných arašídov
(vopred opečených na suchej panvici)
1 lyžica sezamu
1-2 zelené chilli papričky
1x1cm očistený zázvor
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček vody
arašídový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si na suchej panvici opečieme arašídy. (Ja som opiekla viac naraz, lebo som potrebovala za hrnček na chutney, tak aby vás to množstvo nepomýlilo.)
V miske postupne ako sú vypísané všetky suroviny (cesnak a zázvor nastrúhané a chilli paprička nasekaná nadrobno).
V miske postupne ako sú vypísané všetky suroviny (cesnak a zázvor nastrúhané a chilli paprička nasekaná nadrobno).
Pripravíme si hrniec na parenie. Do spodného hrnca dáme variť vodu. Vrchnú časť hrnca som vystlala alobalom, pretože dno má dierky. Potom som doňho vyliala pripravené cesto. Keď sa voda v dolnom hrnci začala variť, na vrch som dala hrniec s cestom a uzavrela ho na tesno (do dierky na pokrievke som zastokla klinček, aby som zabránila pare unikať, to je vychytávka, ak máte takéto pokrievky). Oheň som troška zmiernila a cesto som parila 20-25 minút. Nakoniec urobíme test špajlou a sparené cesto dáme poriadne vychládnuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára