streda 7. septembra 2016

Hyderabadi korma



ČO POTREBUJETE (asi 3 porcie):

1/2kg kuracích pŕs (alebo vykostených stehien, tepelná úprava je potom trocha dlhšia)

na opraženie:
1 badyán
 4ks klinčekov 
kúsok škorice
1 väčšia červená cibuľa 
 ghee 

ďalej:
hrsť nesolených kešu orechov + voda na ich namočenie 

1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 lyžice bieleho nesladeného jogurtu

vývar alebo voda podľa potreby
soľ

niekoľko nasucho opečených kešu orechov





AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso nakrájame na "kocky". Kešu orechy si namočíme na 15 minút vo vode a potom rozmixujeme na pastu. V hrnci zohrejeme 2 lyžice ghee, pridáme korenie na opraženie a necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a oprážame domäkka na stredne silnom ohni. 

Hyderabadi korma


Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme asi 2 minúty. Zatiaľ si v miske zmiešame jogurt s chilli korením a mletou kurkumou.

Hyderabadi korma


Ďalej na cibuľu pridáme nakrájané mäso a necháme ho zatiahnuť. Potom pridáme jogurt zmiešaný s korením a premiešame. Podlejeme vývarom alebo vodou, ďalej pridáme pripravenú pastu z kešu orechov, privedieme k varu, potom oheň trocha zmiernime a varíme pod pokrievkou asi 15 až 20 minút. Občas premiešame a skontrolujeme hustotu. Ak treba zriediť, použijeme vývar alebo vriacu vodu.

Hyderabadi korma


Nakoniec vmiešame nadrobno nasekanú koriandrovú vňať a povaríme ešte 5 minút. Odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme aspoň 15 minút odležať.

Hyderabadi korma


Podávame s ryžou alebo s plackami.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára