pondelok 7. novembra 2016

Kapustovo mrkvový thoran


Kapustovo mrkvovy thoran



ČO POTREBUJETE:

1 menšiu hlávku kapusty
2 stredne veľké mrkvy
ghee
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce
niekoľko karí lístkov 
1 zelená chilli paprička 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ podľa chuti
troška vody na podliatie
väčšia hrsť čerstvého strúhaného kokosu


Kapustovo mrkvovy thoran



AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nasekáme nadrobno. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a necháme chvíľku opražiť. Pridáme chilli papričku a karí lístky (pre viac pálivé chilli, papričku nakrájame nadrobno) a necháme lístky prasknúť. 

Kapustovo mrkvovy thoran


Potom pridáme kapustu a premiešame. Ďalej pridáme mrkvu a soľ, podlejeme trošičkou vody, premiešame a pod pokrievkou na miernejšom ohni dusíme 10 minút. Voda, ktorú sme pridali sa musí celkom vypariť.

Kapustovo mrkvovy thoran


Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos, premiešame, ešte 2 minútky restujeme na silnejšom ohni a odstavíme z ohňa. 

Kapustovo mrkvovy thoran


Podávame s plackami ako Chapati alebo Paratha.



Kapustovo mrkvovy thoran

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára