ČO POTREBUJETE:
1 menšiu hlávku kapusty
2 stredne veľké mrkvy
ghee
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ podľa chuti
troška vody na podliatie
väčšia hrsť čerstvého strúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
Kapustu nasekáme nadrobno. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.
V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a necháme chvíľku opražiť. Pridáme chilli papričku, asafoetida a karí lístky (pre viac pálivé chilli, papričku nakrájame nadrobno) a necháme lístky prasknúť.
Potom pridáme kapustu a premiešame. Ďalej pridáme mrkvu a soľ, podlejeme trošičkou vody, premiešame a pod pokrievkou na miernejšom ohni dusíme 10 minút. Voda, ktorú sme pridali sa musí celkom vypariť.
Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos, premiešame, ešte 2 minútky restujeme na silnejšom ohni a odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára