ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):
ghee alebo olej
2 menšie cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
2 menšie paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžička jaggery (palmového cukru)
1 malý hrnček kukurice
1 väčšia mrkva
malá hrsť kešu orechov
voda podľa potreby
hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghee, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka. Pridáme cesnakovo-zazvorovú pastu, soľ a restujeme pod pokrievkou asi 8min.
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a opäť restujeme pod pokrievkou asi 8min. Pridáme rozmixované pardajky/pyré, kurkumu, chilli korenie, koriander, rímsku rascu, garam masala, jaggery, premiešame a pod pokrievkou opäť restujeme asi 5min.
Pridáme kešu orechy rozmixované s vodou, kukuricu, nasekanu vňať, pridáme vodu podľa potreby a pod pokrievkou povaríme 10min.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára