pondelok 22. novembra 2021

Kukuricovo mrkvové karí / Corn and carrots curry




ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):

ghee alebo olej

2 menšie cibule

1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty

2 menšie paradajky

soľ

1/2 lyžičky mletej kurkumy

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

1/2 lyžičky mletého koriandru

1/2 lyžičky mletej rímskej rasce

1/2 lyžičky garam masala

1 lyžička jaggery (palmového cukru)

1 malý hrnček kukurice

1 väčšia mrkva

malá hrsť kešu orechov

voda podľa potreby

hrsť koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka. Pridáme cesnakovo-zazvorovú pastu, soľ a restujeme pod pokrievkou asi 8min.

Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a opäť restujeme pod pokrievkou asi 8min. Pridáme rozmixované pardajky/pyré, kurkumu, chilli korenie, koriander, rímsku rascu, garam masala, jaggery, premiešame a pod pokrievkou opäť restujeme asi 5min.

Pridáme kešu orechy rozmixované s vodou, kukuricu, nasekanu vňať, pridáme vodu podľa potreby a pod pokrievkou povaríme 10min.


Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára