CO POTREBUJETE:
200g sampinonov
mala hrst kesu orechov
mala hrst kesu orechov
1 lyzica ghee
4 struciky cesnaku
1/3 lyzicky suseneho tymianu
troska mleteho muskatoveho orieska
troska mleteho muskatoveho orieska
mlete cierne korenie
sol
2 lyzice kokosoveho mlieka (alebo sladka smotana)
V hrnci zohrejeme ghee. Pridame nakrajany cesnak a minutku na miernom ohni restujeme. Potom pridame ocistene a nakrajane sampinony a na silnejsom ohni restujeme, kym sa nescvrknu. Asi 2 minutky.
Potom pridame tymian, mlete cierne korenie, kesu orechy, ktore sme si vopred na pol hodinky namocili vo vode, troska vody z namocenych kesu orechov a premiesame. Ohen zmiernime a sampinony varime na miernom ohni pod pokrievkou 10 minut.
Potom pridame kokosove mlieko, muskatovy oriesok, prejdeme varom, osolime a odstavime z ohna. Zmes nechame vychladnut a nakoniec rozmixujeme na konzistenciu pastety.
Pastetu dame do misky, mozeme zaliat lyzicou ghee a uskladnime v dobre uzavretej nadobe, v chladnicke.
Podavame s chlebom alebo pecivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára