nedeľa, 2. februára 2014

Mrkvovo - hrachovy thoran


22IMG_7610


CO POTREBUJETE:

3-4 ks stredne velke mrkvy
2 hrste hrachu (cerstvo nalupany alebo mrazeny)
ghee
1/2 lyzicky tmaveho horcicneho semienka
niekolko kari listkov
stipka asafoetida
1 stredne velka cervena cibula
1 zelena chilli papricka
1/3 lyzicky mleteho koriandru
1/3 lyzicky mletej kurkumy
sol
mlete cierne korenie
2 velke hrste cerstveho struhaneho kokosu



22IMG_7611



AKO POSTUPOVAT:

V panvici (kadhai) zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienka a nechame ich prasknut. Potom pridame stipku asafoetida a kari listky. Ked zacnu kari listky praskat, pridame nadrobno nakrajanu cibulu a chilli papricku vcelku. Do chilli papricky mozeme urobit zopar zarezov pred pridanim do panvice. Cibulu restujeme na stredne silnom ohni domakka.

1


Ked je cibula makka pridame mletu kurkumu a mlety koriander. Premiesame.

22IMG_7591


Pridame nakrajanu mrkvu, hrach a osolime. Premiesame a pod pokrievkou na miernom ohni dusime domakka. Asi 10-15 minut.

22IMG_7592


Potom pridame mlete cierne korenie a premiesame.

22IMG_7594


Nakoniec pridame cerstvy struhany kokos, premiesame a na silnom ohni 1-2 minuty restujeme. Obcas premiesame.

2


Podavame s Chapati plackami.

2 komentáre: