štvrtok 24. apríla 2014

Hrach v besane


22IMG_9891



CO POTREBUJETE:

1 a 1/4 hrnceka uvareneho hrachu (dajte pozor, aby sa nerozvaril; pouzila som suchy, ktory som na noc namocila vo vode)
olej
1 plocha lyzicka rimskej rasce
2 vacsie cervene cibule
1 lyzicka cesnakovo - zazvorovej pasty
2 mierne kopcovite lyzice cicerovej muky (besan)
4 plne lyzice paradajkoveho pretlaku (alebo 2 rozmixovane paradajky)
3/4 lyzicky garam masala
1 plnsia lyzicka mleteho koriandru
1/2 lyzicky paliveho chilli korenia
cerstva koriandrova vnat
sol


22IMG_9889



AKO POSTUPOVAT:

Ak pouzijeme suchy hrach, na noc ho namocime vo vode. Rano vodu scedime, hrach preplachneme, dame do hrnca a uvarime domakka. Pozor, aby sa nerozvaril. Na ulahcenie mozeme pouzit mrazeny hrach. Ja som pouzila suchy.

V hrnci zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat.

22IMG_9852


Pridame na pasiky nakrajanu cibulu a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava.

22IMG_9856


Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu, premiesame a restujeme minutku.

22IMG_9857


Dalej pridame besan a premiesame, zasa minutku restujeme na miernom ohni.

1


Pridame paradajrkovy pretlak a premiesame. Hned pridame mlety koriander, mlete chilli korenie a garam masala a premiesame. Minutku restujeme.

22IMG_9862

22IMG_9864


Dalej pridame nasekanu koriandrovu vnat a premiesame.

22IMG_9865


Ihned pridame uvareny, scedeny hrach a sol a premiesame. Chvilu restujeme a premiesavame. Zmes musi byt sucha.

hrach v besane


Hrniec odstavime z ohna a pod pokrievkou jedlo nechame 15 minut postat.


22IMG_9871


Podavame s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára