štvrtok 24. apríla 2014

Hrach v besane / Green peas with besan


22IMG_9891



ČO POTREBUJETE:

1 a 1/4 hrnčeka uvareného hrachu 
(dajte pozor, aby sa nerozvaril; použila som suchý, ktorý som na noc namočila vo vode)

olej
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce
2 väčšie červené cibule
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
2 mierne kopcovité lyžice cícerovej múky (besan)
4 plné lyžice paradajkového pretlaku (alebo 2 rozmixované paradajky)
3/4 lyžičky garam masala
1 plnšia lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
soľ


22IMG_9889



AKO POSTUPOVAŤ:

Ak použijeme suchý hrach, na noc ho namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme, hrach prepláchneme, dáme do hrnca a uvaríme domäkka. Pozor, aby sa nerozvaril. Na uľahčenie môžeme použiť aj čerstvý (ak je sezóna) alebo mrazený hrach. Ja som použila suchý. 

🫛 🫛 🫛

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. 

22IMG_9852


Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava. 

22IMG_9856


Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, premiešame a restujeme minútku. 

22IMG_9857


Ďalej pridáme besan a premiešame, zasa minútku restujeme na miernom ohni. 

1


Pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Hneď pridáme mletý koriander, mleté chilli korenie a garam masala a premiešame. Minútku restujeme. 

22IMG_9862

22IMG_9864


Ďalej pridáme nasekanú koriandrovú vňať a premiešame. 

22IMG_9865


Ihneď pridáme uvarený, scedený hrach a soľ a premiešame. Chvíľu restujeme a premiešavame. Zmes musí byť suchá. 

hrach v besane


Hrniec odstavíme z ohňa a pod pokrievkou jedlo necháme 15 minút postáť. 


22IMG_9871


Podávame s plackami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára