BRIAM - zelenina pecena na grecky sposob


Briam pecena zelenina





CO POTREBUJETE:

paradajky
baklazan
cuketa
zemiaky
cervena cibula
cesnak
sol
susene oregano
petrzlenova vnat
olivovy olej


Briam pecena zelenina



AKO  POSTUPOVAT:

Zeleninu ocistime a nakrajame na kolieska a na platky. Pekac potrieme olejom a ulozime ako prve paradajky. Potom vrstva baklazanu a cukety, zemiaky, osolime. Nakoniec cibula a cesnak, ochutime oreganom, pokvapkame olejom a posypeme nasekanou petrzlenovou vnatou (ja som ju vynechala, lebo som nemala). 

Briam pecena zelenina


Ruru predohrejeme na 200st. Pekac poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pecieme 1 hodinu zakrytu. Potom alobal odstranime a zeleninu dopecieme dalsiu pol hodinu. 


Briam pecena zelenina



Komentáre

Zverejnenie komentára