sobota 23. októbra 2010

Ako som prvykrat v Indii maso kupovala


Na Slovensku je to tak...pridete do obchodu k mraziacemu boxu a vyberiete si ten najkrajsi kusok maska. Pekne odrezane, pekne zabalene. No a v Indii je to troska inac. Do velkych miest uz prisla aj tato "nasa moda", aj ked trhy s masom a rybami stale vo velkom funguju. Ked som na taky trh prisla prvykrat, ten pach ma uplne zlozil a musela som sa zvrtnut na pate a odkracat prec... Ale na juhu, kde zijem s mojou rodinkou, je to ine. Tu treba vediet, kto chova ake zvieratka a skoro rano treba zajst do jeho dediny a pohladat, pri ktorej ceste predava maso. Vacsinou uz maju svoje "oblubene" miesto, kde ich lahko najdete. S cim som spokojna je, ze viem, ze maso je vzdy cerstve. Lenze indicky masiar, je naozaj "masiar"! 
Ked som prvykrat (to sme byvali este v meste Nellore) isla kupit kuracie maso, prisla som k obchodiku (rozumejte "k stanku") a povedala, ze chcem 1/2kg kuracieho. Samozrejme som cakala, ze kura odvazi a nejak prekroji, aby z toho bolo pol kila. Kym som sa vsak zobzerala, ten chlapik maso totalne zmasakroval!! A neprehanam! Nasekal mi to na marne kusky spolu s kostami a ja, vtedy este "nova", som sa hanbila mu to vratit a vypytat si maso vcelku. Tak som maso zobrala a isla domov, kde som z kazdeho kusocka vyberala drobne kosticky az mi z toho bolo do placu a aj tak som nakoniec obed mala "chrumkavy" :)


Ak sa vam nahodou stane, ze sa ocitnete v Indii a pojdete kupovat maso, vzdy im vopred povedzte, ze ho nemaju krajat! V opacnom pripade aspon otestujete svoj chrup ;)


(zdroj foto: internet)

4 komentáre:

  1. Miško,já když jsem se vdala a na první vánoce jsem koupila zmrazeného kapra a ten byl se šupinami.To víš mladé telátko 18ileté jsem kapra jen umyla,obalila v trojobalu a usmažila.A pak jsme se divili proč nám to tak křupe mezi zubami,no chybami se člověk učí.Ale dodnes je mi záhadou proč ty kapry tenkrát před 38 lety zmrazovali i se šupinami.E.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :))) Tak so supinami som rybu este nevyprazila. Ale uz sa stalo, ze som krevtu zabudla stiahnut z pancierika a tiez nam zachrumkala pod zubami. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Miska, natrafila som na tvoj blog a velmi sa mi paci!!! Som naozaj nadsena! Velmi zaujimave citanie...

    OdpovedaťOdstrániť