štvrtok 19. januára 2012

Hráškovo - šampiňónové karí


IMG_5438



ČO POTREBUJETE:

250-300g šampiňónov
200ml hrášku (mrazený alebo čerstvý vylúpaný)

olej
1 lyžička koriandrových semien
1 lyžička bieleho maku (khus khus)
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky mletej kurkumy
2 väčšie červené cibule; pokrájané nadrobno
1 väčšia paradajka
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka
soľ
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej



IMG_5440



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšom hrnci zohrejeme olej. Pridám koriandrové semienka a semienka bieleho maku. Oprážame na miernom ohni, kým nezavoňajú. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a oprážame, kým sa jej surová vôňa nest rate. Asi 1-2 minúty.

1


Pridáme kurkumu, nakrájanú cibuľu a resujeme ju domäkka.

2


Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva. Hrniec z ohňa odložíme a zmes necháme trocha vychládnuť.

3


Vychládnutú zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustú omáčku a vrátime do hrnca. Prilejeme troška vody na zriedenie, ale aby to nebolo príliš riedke ako polievka (ešte budeme pridávať ďalšiu tekutinu - kokosové mlieko)

4


Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a premiešame. Pridáme hneď hrášok a premiešame.

5


Pridáme garam masala, senovku grécku a osolíme. Premiešame a privedieme k varu. Oheň zmiernime, pridáme kokosové mlieko, premiešame a na miernom ohni povaríme zakryté 15 minút. Občas do hrnca nakuknite a premiešajte, či netreba karí zriedit. Poprípade, ak by bolo príliš riedke, varte ho nezakryté.

6


Karí podávame s dusenou ryžou.



IMG_5442

2 komentáre: