ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
200g šampiňónov
200ml hrášku (mrazený alebo čerstvý vylúpaný)
olej
1 plná lyžička koriandrových semien
1 lyžička bieleho maku (khus khus)
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 väčšie červené cibule; pokrájané nadrobno
1 väčšia paradajka
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka
soľ
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšom hrnci zohrejeme olej. Pridám koriandrové semienka a semienka bieleho maku. Oprážame na miernom ohni, kým nezavoňajú. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a oprážame, kým sa jej surová vôňa nestratí. Asi 1-2 minúty.
Pridáme kurkumu, nakrájanú cibuľu a resujeme ju domäkka.
Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme na miernom ohni pod pokrievkou, kým sa paradajka nerozpadáva. Hrniec z ohňa odložíme a zmes necháme trocha vychládnuť.
Vychládnutú zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustú omáčku a vrátime do hrnca. Prilejeme troška vody na zriedenie, ale aby to nebolo príliš riedke ako polievka (ešte budeme pridávať ďalšiu tekutinu - kokosové mlieko).
Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a premiešame. Pridáme hneď hrášok a premiešame.
Pridáme garam masala, senovku grécku a osolíme. Premiešame a privedieme k varu. Oheň zmiernime, pridáme kokosové mlieko, premiešame a na miernom ohni povaríme zakryté 15 minút. Občas do hrnca nakuknite a premiešajte, či netreba karí zriedit. Poprípade, ak by bolo príliš riedke, varte ho nezakryté.
Nakonniec primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Karí podávame s dusenou ryžou.
mnaaaam, len mat vsetky ingrediencie a hned sa do toho pustam:-))
OdpovedaťOdstrániť