nedeľa 1. januára 2012

Cícerové karí 2.


Cicerove kari 2.


ČO POTREBUJETE:

250 ml pohár suchého cícera
voda
soľ
olej
1 plochá lyžička rímskej rasce
2 väčšie červené cibule
1 veľká paradajka
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 sušená červená kašmírska chilli paprička (vcelku)
1 plochá lyžička koriandrových semien
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

na záverečné tadka:
1 plochá lyžička černuchy (kalonji)


Cicerove kari 2.



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer na noc namočíme do vody. Ráno ho scedíme a vodu vymeníme za novú. Uvaríme ho v tlakovom hrnci do mäkka.

V hrnci zohrejeme trochu oleja - oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a koriandrové semienka; necháme ich rozvoňať.

Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme ju do mäkka. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájanú paradajku a restujeme všetko, kým sa paradajka nerozpadáva. Občas premiešame. Celú zmes necháme troška vychládnuť. Potom ju dáme do mixéra, pridáme za hrsť uvareného cícera, vývar z cícera, toľko, aby sa nám vymixovala pekná hustá omáčka. 

Vezmeme ten istý hrniec, v ktorom sme restovali cibuľu s korením a dáme znova na oheň. Pridáme pol lyžice ghee a necháme zohriať. Oheň zmiernime a pridáme černuchu, karí lístočky a sušenú chilli papričku. Všetko necháme rozvoňať a karí lístočky prasknúť. Potom pridáme vymixovanú omáčku a uvarený cícer. Ak by bola omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť ešte s vývarom z cícera (ak už vývar nemáte, použite vriacu vodu). Karí osolíme, pridáme kašmírske chilli korenie, premiešame a zakryté na miernom ohni 5-8 minút povaríme.


Podávame s dusenou ryžou.


Ďaľší recept na Cícerové karí nájdete TU.

4 komentáre:

  1. Miška, môžem to variť aj bez černuchy a kari lístkov? bude to aj tak dobré?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a ešte otázočka: mixujeme aj koriandrové semiačka?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lucka, v tomto kari, prave ta zaverecna Tadka - oprazanie cernuchy a kari listkov je dolezita. Dodaju tomuto kari tu chut, ktoru ma mat.

    OdpovedaťOdstrániť