pondelok 14. októbra 2013

Thoran z jarných cibuliek / Spring onions with fresh coconut


22thoran z jarnych cibuliek 021



ČO POTREBUJETE:

1 veľkú viazaničku jarných cibuliek / 1 big bunch of spring onions
olej / oil
1/2 lyžičky horčičných semienok tmavých / 1/2 tsp brown mustard seeds 
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder 
1/3 lyžičky mletého koriandru / 1/3 tsp ground coriander 
4 lyžice čerstvého strúhaného kokosu / 4 tbsp of fresh coconut 
soľ / salt



22thoran z jarnych cibuliek 024



AKO POSTUPOVAŤ: 

V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, ktoré prasknú ihneď. / Heat oil in the kadhai. Add mustard seeds and let them crack. Add curry leaves and let them crack.

22thoran z jarnych cibuliek 006


Potom pridáme nakrájané jarné cibulky, kurkumu, chilli korenie a koriander. Premiešame a minútku restujeme. / Add chopped spring onions, turmeric, chilli powder and ground coriander. Stir and fry for a minute. 

22thoran z jarnych cibuliek 002

22thoran z jarnych cibuliek 009


Ďalej pridáme strúhaný kokos a soľ a restujeme na silnejšom ohni ďalšiu minútku. Premiešavame. / Add freshly grated coconut and salt and sauté on high heat for a minute. 

22thoran z jarnych cibuliek 012


Odstavíme z ohňa a podávame s Chapati. / Remove kadhai from the heat and serve this with Chapatis. 



22thoran z jarnych cibuliek 014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára