ČO POTREBUJETE:
1 balíček baby zemiačkov
2 lyžice ghee
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 plná lyžička Tandoori masala
4 lyžice mletých kešu orechov
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
50ml sladkej smotany (alebo 100ml kokosového mlieka)
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky uvaríme vo vode do mäkka. Snažíme sa nerozvariť. Potom necháme vychládnuť a ošúpeme.
V panvici zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.
Pridáme mleté kešu orechy a 2 minútky premiešavame na slabšom ohni.
Pridáme chilli korenie a mletú kurkumu, premiešame.
Ďalej pridáme uvarené zemiačky a soľ. Premiešame tak, aby sa tou orechovou zmesou pekne obalili.
Pridáme smotanu a zasa premiešame. Na slabom ohni povaríme asi 2-3 minúty, za občasného poprehadzovania zemiačkov. Nemiešame príliš búrlivo, aby sme ich nepomliaždili.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, poprehadzujeme zemiaky a môžeme podávať.
Ja som podávala s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára