sobota 5. apríla 2014

Vestigia - skolske predstavenie (april 2014)

Mame za sebou dalsi zaver skolskeho roka. Dnes sa oficialne ukoncil slavnostnym programom. Temou vecera bolo zivotne prostredie. V kratkych prestavkach pocas programu recnili ludia, co sa zivotnym prostredim zaoberaju, jedna pani profesorka rozpravala zaujimavo a myslim, ze aj deti zaujala. Mna teda urcite. Hlavne tym, ked spomenula, ze uz vrabce nevidno lietat. To som si vobec nevsimla... a je to pravda. Niektore predstavenia sa troska odchylili od temy zivotneho prostredia, poukazali na problem postavenia dievcat v spolocnosti, na nasilie voci sluzobnictvu v Indii a jeden tanec poukazal na to, ze vsetky narody, nabozenstva a ludia roznej farby pleti sa maju navzajom respektovat. Myslienka vecera sa mi velmi pacila.

U nas doma sa zacali pripravy uz vcera. Dievcata sa stretli u jednej kamaratky, kde prisla nejaka pani, co robi mehendi a vsetky si dali ozdobit ruky henou.

22IMG_9600
Salonkine pripravy.


22IMG_9608
Moja nadherna dcera <3


22IMG_9612
Modlenie, aby vecer dobre dopadol.


22IMG_9613
Prihovor pani riaditelky a majitelky skoly.


22IMG_9621





22IMG_9622


22IMG_9623


22IMG_9626


22IMG_9628


22IMG_9629


22IMG_9632


22IMG_9638


22IMG_9643
Predstavenie mladsej dcerky.




22IMG_9647


22IMG_9648





22IMG_9658


22IMG_9661


22IMG_9669





22IMG_9670


Tento rok vopred vyzvali rodicov v pozvankach, aby nechodili pod podium fotit a natacat, pretoze kazdy rok tym rusia program a ti, co slusne sedia nic nevidia. No ani tento rok sa rodicia neukazali ako vzor pre deti  a aj ked  som si hovorila, ze budem sedlak a pojdem sa tiez tlacit, nakoniec som sedela na svojom mieste a odfotila a natocila, co sa dalo.

22IMG_9677
cim dalej, tym viac sme videli z programu figu borovu :(


22IMG_9681
aaaa ohnostroj.....


Deti predviedli pekny program. Snazili sa, uzili si to a ja som tlieskala o sto-sesto po kazdom predstaveni. Len jedna vec ma nakoniec zarazila. Cely vecer sa hovorilo o tom ako chranit prirodu a nakoniec bol velky ohnostroj... nuz to sa asi za znecistenie ovzdusia nerata. 

Zhrniem to teda takto: rodicov poslat do nejakeho tabora na prevychovu, kde ich naucia discipline a deti a ucitelov chvalim.

(Neskor by mal byt cely program aj na Youtube, tak neskor vlozim video, ak to bude mozne.)

8 komentárov:

  1. mne sa najviac páčili Salonkine prípravy na rukách :-) a ešte sa chcem spýtať, aké kvety majú dámy vo vlasoch., Jana ĎL

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Deticky mile,tie male milo tarbave,radost sa pozerat na tu zaplavu farieb a kuzelneho orientu.Ale asi je to aj nakladne takto vystrojit deti do takychto pestrych siat.
    Tie ruky pomalovane henou su nadherne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie deti maju vsetky aspon jedny taketo slavnostnejsie saty a obliekaju si ich na prilezitosti, kym z toho nevyrastu :) Takze nakladne asi ani nie. Niektore tie kostymi, kde nejmensie su za zvieratka su skolske, tie sa kazdy rok pouzivaju na tancek najmensich. A skola na take mensie most dost stoji, kedze je sukromna, takze myslim, ze poplatok dost prispel na tento program. Ale tak je to raz do roka a deti sa z toho strasne tesia, tak preco nie :)

      Odstrániť
  3. Salonka je nadherne dievca!! kedysi mi takto pomalovali tvar na ostrove Reunion, kde sme sa v ramci jedneho projektu stretli a stravili den v slumoch s vystahovalcami z madagaskaru..:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Salonka rastie do krasy. :) Teda je moja, tak jasne, ze pre mna je krasna, ale vcera ked som ju zbadala uz oblecenu, upravenu, musela som slzu zatlacit :) Uz je taka velka...

      Odstrániť
  4. Chvilku jsem tu nebyla a z děvčátek jsou už takové krásné slečny....moc hezké zakončení školního roku. Miško a holčičky mají taky 2 měsíce prázdniny jako u nás? Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Evka. Ano mame dvojmesacne letne prazdniny. Zacinaju od 17.4. a koncia niekedy okolo 7. juna tusim. Ale davaju na prazdniny detom dost uloh a nejaky projekt vzdy. Aby nezahalali :)

      Odstrániť