ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
1 hnrček čerstvých kreviet (asi 250ml)
na marinádu:
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
ďalej:
olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1/4 lyžičky senovky gréckej (fenugreek)
1/2 lyžičky urid dal
4 stredne veľké červené cibule
asi 10 strúčikov cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky fish masala
soľ
4 paradajky
na dokončenie:
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety v miske premiešame so surovinami na marinádu a necháme ich pol hodiny marinovať.
V kadhai zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka, semienka senovky gréckej, urid dal a chvíľku restujeme na stredne silnom ohni, necháme ich rozvoňať.
Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu (alebo rozmixovanú, len nie celkom dohladka na pastu), nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme na miernom ohni, pomaličky domäkka a do zhustnutia.
Pridáme kurkumu, fish masala, soľ a premiešame.
Pridáme rozmixované paradajky a restujeme na miernom ohni, kým sa šťava nevydusí. Pri dusení cibule a paradajok to chce trpezlivosť, chvíľu to trvá.
Potom pridáme krevety, dobre premiešame, kadhai zakryjeme a krevety podusíme asi 10 minút.
Nakoniec pridáme niekoľko karí lístkov (mierne ich stlačíme v dlani), premiešame, necháme 10 minút postáť pod pokrievkou a môžeme podávať s ryžou. Je to skôr suchšie karí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára