streda 23. novembra 2022

Krevetová masala

 


ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

1 hnrček čerstvých kreviet (asi 250ml)


na marinádu:

1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

1/2 lyžičky mletého koriandru 

1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty 


ďalej:

olej

1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok 

1/4 lyžičky senovky gréckej (fenugreek)

1/2 lyžičky urid dal


4 stredne veľké červené cibule

asi 10 strúčikov cesnaku

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/4 lyžičky fish masala

soľ

4 paradajky


na dokončenie:

karí lístky




AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety v miske premiešame so surovinami na marinádu a necháme ich pol hodiny marinovať.

V kadhai zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka, semienka senovky gréckej, urid dal a chvíľku restujeme na stredne silnom ohni, necháme ich rozvoňať. 

Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu (alebo rozmixovanú, len nie celkom dohladka na pastu), nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme na miernom ohni, pomaličky domäkka a do zhustnutia.


Pridáme kurkumu, fish masala, soľ a premiešame. 


Pridáme rozmixované paradajky a restujeme na miernom ohni, kým sa šťava nevydusí. Pri dusení cibule a paradajok to chce trpezlivosť, chvíľu to trvá.

Potom pridáme krevety, dobre premiešame, kadhai zakryjeme a krevety podusíme asi 10 minút.


Nakoniec pridáme niekoľko karí lístkov (mierne ich stlačíme v dlani), premiešame, necháme 10 minút postáť pod pokrievkou a môžeme podávať s ryžou. Je to skôr suchšie karí.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára