ČO POTREBUJETE:
60g nesolených kešu
120g uvareného cíceru
troška vody, v ktorej sa cícer varil
1 paradajka
5 strúčikov cesnaku
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
trocha šťavy z citróna
čerstvé lístky thajskej bazalky
AKO POSTUPOVAŤ:
Suchý cícer na noc namočíme vo vode. Ráno prepláchneme a uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Varíme 30 minút na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvíždalky. Uvarený cícer necháme vychládnuť.
Kešu orechy opečieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrájame na štvrtinky pozdĺžne a orestujeme dohnedkava na troche olivového oleja.
Kešu orechy, cesnak a paradajku dáme do mixéra a vymixujeme.
Pridáme uvarený cícer, troška olivového oleja a troška vody, v ktorej sa cícer varil. Vymixujeme na konzistenciu nátierky.
Nátierku preložíme do misky. Pridáme šťavu z citróna, soľ a mleté čierne korenie a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame nasekané lístky bazalky, zamiešame a môžeme dať vychladiť.
🥖 🥖 🥖