ČO POTREBUJETE:
1/2kg čerstvých tigrých kreviet
soľ
kukuričný škrob
olej
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1 a 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
voda, asi 50ml
niekoľko podrvených kešu orechov
niekoľko podrvených kešu orechov
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, nasolíme a necháme odstáť 15 minút.
Obalíme v kukuričnom škrobe.
Olej v panvici rozhorúčime. Krevety sa musia silno pražiť. Vypražíme do hnedkava v rozpálenom oleji.
Vyberieme (najlepšie na savý kuchynský obrúsok) a odložíme bokom.
V čistej panvici (woku) zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Restujeme asi 3 minútky, domäkka.
Teraz treba pracovať rýchlo, jeden krok hneď za druhým. Pridáme sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Premiešame.
Ihneď pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame.
Ďalej hneď pridáme troška vody, premiešame a pridáme vypražené krevety. Poriadne premiešame.
Wok odstavíme z ohňa a pridáme podrvené kešu orechy. Znova premiešame a môžeme ihneď podávať teplé ako predjedlo.