utorok, 24. augusta 2010

Focaccia


Focaccia



CO POTREBUJETE:

1/2kg hladkej múky
400ml teplej vody (nie horúcej)
1 lyžička sušeného droždia
olivový olej
soľ


Focaccia



AKO POSTUPOVAT:

Do misky dáme droždie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiešame. Postupne pridávame múku, až vypracujeme vláčne cesto. Cesto poprášime múkou, zakryjeme kuchynskou utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto (bez prievanu). Dávam kysnúť do vypnutej piecky.

Dobre nakysnuté cesto prepracujeme v rukách, rozdelíme na 2 bochníčky a rukami vytvarujeme hrubšiu placku. Placky uložíme na plech, ktorý som vymastila olejom a popráúila múkou. Každú placku posolíme (do cesta soľ nešla) a pokvapkáme olivovým olejom. Prstami sa do placiek zabárame, aby sa olej, soľ a cesto spojili, ale už ich neroztláčame a nenarúúame ich hrúbku.

>Focaccia


Chlieb pečieme v predohriatej rúre na 230st., 15 minút (treba si to regulovať podľa toho ako pečie rúra).


Inspiracia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára