nedeľa, 15. augusta 2010

Penne s kuracim masom v smotanovo-zltkovej omacke

22IMG_6680



CO POTREBUJETE:

300ml hrncek mensich penne
3 kuracie stehna s klbom
100ml sladkej smotany
1 zltok
olej
sol
1/2 lyzicky mleteho cierneho korenia
stipka mleteho muskatoveho orieska
voda
cerstva pazitka alebo zelena cast jarnej cibulky
tvrdy syr (Cheddar, Emental - podla vlastneho vyberu)


22IMG_6687


AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame smotanu, zltok a paradajkovy sosik.

22IMG_6647


Vo woku rozohrejeme olej a vlozime ocistene kuracie maso, ktore som odrezali zo stehien a klbov. Opekame, kym sa nezatiahne.

22IMG_6649


Pridame sol, mlete cierne korenie a muskatovy oriesok.

22IMG_6650


Podlejeme trochou vody a varime zakryte na miernom ohni 20 minut.

22IMG_6651


Potom pridame smotanovo-zltkovu zmes, premiesame a dusime 5 minut zakryte.

1


Pridame cerstvu pazitku (alebo zelenu cast jarnych cibuliek), premiesame a hned odstavime z ohna.

22IMG_6657


Nakoniec pridame nastruhany syr, premiesame, zakryjeme a nechame syr roztopit 5 minut, ale uz nevarime.

22IMG_6658


Penne uvarime podla navodu na obale.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára