utorok, 15. augusta 2017

Shahi aloo pyaz


Shahi aloo pyaz



CO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)

2ks zemiaky
arasidovy olej na vyprazanie
2 velke cervene cibule

dalej:
1 lyzica ghee
1 azijsky bobkovy list
3ks klinceky
1 cervena cibula
1 lyzicka nastruhaneho zazvoru
1 velka paradajka

voda podla potreby 
sol podla chuti
1 plocha lyzicka mletej kurkumy
3/4 lyzicky mleteho chilli korenia
3 lyzice sladkej smotany
1 lyzicka garam masala
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej


Shahi aloo pyaz


AKO POSTUPOVAT:

V hlbokej panvici zohrejeme dostatok oleja. Zemiaky ocistime a nakrajame na kocky. V rozhorucenom oleji ich vyprazime do zlatista. Cibulu ocistime a pokrajame na pasiky. Tiez ju v tom istom oleji vyprazime do zlatista. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Shahi aloo pyaz


V hrnci zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list a klineceky. Minutku na miernejsom ohni restujeme. Pridame Nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame nastruhany zazvor a premiesame. Pridame nakrajanu paradajku a restujeme domakka. Tuto zmes nechame troska vychladnut a potom s troskou vody vymixujeme na pastu. 

Shahi aloo pyaz


Pripravenu pastu vratime spat do toho isteho hrnca na ohen. Pridame kurkumu a chilli korenie, premiesame a na miernom ohni nechame asi 2 minutky prebublavat. Ak treba pridame troska vody. Potom pridame sol, smotanu a premiesame. Dalej pridame garam masala a senovku grecku a znova premiesame. Nakoniec pridame vyprazene zemiaky a cibulu, ak treba zriedit, pridame trocha vody, premiesame a nechame este povarit asi 5 minut. 

Shahi aloo pyaz


Hotove kari podavame s plackami ako je napr. Naan, Chapati alebo Puri.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára