sobota 13. júla 2013

Chunke matar / Green peas subzi

22chunke matar 034



ČO POTREBUJETE:

3 hrste čerstvo vylúpaného hrachu / 3 handful of fresh green peas
olej / oil
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
štipka asafoetida / pinch of asafoetida (hing)
1 veľmi veľká červená cibuľa / 1 big red onion 
1 plochá lyžička mletého koriandru / 1 flat tsp coriander powder
1/2 lyžičky mangoveho prášku  (Amchoor) / 1/2 tsp mango powder
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/3 tsp black pepper powder 
troška mletého kardamómu / pinch of cardamom powder 
1/2 lyžičky čerstvého nastrúhaného zázvoru / 1/2 tsp freshly grated ginger 
2 zelené čili papričky / 2 green chillies 
soľ / salt
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves 


22chunke matar 040



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme asafoetida. / Heat oil in the pot. Add cumin and let it release its aroma. Add asafoetida. 

22chunke matar 003


Ďalej pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme do mäkka - hnedkava. / Then add sliced onion and fry on medium heat until it's brownish. 

22chunke matar 004


Pridáme mletý koriander, mangový prášok mleté čierne korenie a kardamóm. / Add coriander powder, mango powder, black pepper powder and cardamom powder. 

22chunke matar 006


Ďalej hneď pridáme čili papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožíkom a nastrúhaný zázvor. Premiešame a chvíľku restujeme. / Add green chillies (make slits) and grated ginger. Stir well and sauté for a minute. 

22chunke matar 007


Potom pridáme čerstvý hrach, soľ a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame. / Add green peas, salt and cook it covered on low heat for 10min. Stir occasionally. 

22chunke matar 009


Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať. / Finally stir in chopped coriander leaves. 

22chunke matar 010


Podávame s plackami Čapati. / Serve with Chapatis. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára