ČO POTREBUJETE:
3 hrste čerstvo vylúpaného hrachu
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
štipka asafoetida
1 veľmi veľká červená cibuľa
1 plochá lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky mangoveho prášku (Amchoor)
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
troška mletého kardamómu
1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
2 zelené čili papričky
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Ďalej pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme do mäkka - hnedkava.
Pridáme mletý koriander, mangový prášok mleté čierne korenie a kardamóm.
Ďalej hneď pridáme čili papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožíkom a nastrúhaný zázvor. Premiešame a chvíľku restujeme.
Potom pridáme čerstvý hrach, soľ a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme asafoetida.
Ďalej pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme do mäkka - hnedkava.
Pridáme mletý koriander, mangový prášok mleté čierne korenie a kardamóm.
Ďalej hneď pridáme čili papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožíkom a nastrúhaný zázvor. Premiešame a chvíľku restujeme.
Potom pridáme čerstvý hrach, soľ a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s plackami Čapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára