ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol
1 lyžica ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 zelenú čili papričku
štipka asafoetida
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
1/2 lyžičku čerstvého strúhaného zázvoru
soľ
troška vody
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kasmírskeho mletého čili korenia
veľká hrsť mrazeného hrachu
1 plochá lyžička garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Karfiol opláchneme a rozrobíme na úplne malilinké ružičky. Aj hlúby pokrájame nadrobno.
V hrnci poriadne zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a čili papričku. Rascu necháme prasknúť. Pridáme asafoetida, strúhaný cesnak a zázvor a chvíľku restujeme na miernom ohni.
Potom pridáme nakrájaný karfiol, soľ, kurkumu, čili korenie a trošička podlejeme vodou. Vodu privedieme k varu, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a dusíme 10 minút.
Potom pridáme hrach, garam masala, premiešame a dodusíme ďalších 5 minút.
Do hotového jedla zamiešame čerstvú koriandrovú vňať.
Podávame s plackami Čapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára