Tento recept, je takmer identický s tým na paštétu z kuracej pečene. Len tu som pridala brandy.
ČO POTREBUJETE:
1ks baranej pečene
2 lyžice ghí
3 strúčiky cesnaku
sušený tymián
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
2 lyžice brandy
trocha vody
sladká smotana
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Pečeň opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame.
Potom pridáme cesnak a necháme rozvoňať.
Ďalej pridáme nakrájanú pečeň a sušený tymián. Pečeň chvíľku opekáme, necháme mäso "zatiahnuť".
Podlejeme s brandy, trochou vody a pridáme mleté čierne korenie. Dusíme asi 30 minút pod pokrievkou.
Pridáme smotanu a muškátový oriešok, premiešame, prejdeme varom.
Odstavíme z ohňa, osolíme a zmes necháme vychladnúť.
Postupne rozmixujeme na paštétu. Ak by bola príliš hustá, pridáme troška vody.
Paštétu uskladníme v chladničke a neskôr podávame s pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára