utorok 9. júla 2013

Paštéta z baranej pečene / Mutton liver pâté

Tento recept, je takmer identický s tým na paštétu z kuracej pečene. Len tu som pridala brandy.


22barania pascika 029



ČO POTREBUJETE:

1ks baranej pečene
2 lyžice ghí
3 strúčiky cesnaku
sušený tymián
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
2 lyžice brandy
trocha vody
sladká smotana
soľ



22barania pascika 022



AKO POSTUPOVAŤ:

Pečeň opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame.

V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľku restujeme na stredne silnom ohni.

22barania pascika 005


Potom pridáme cesnak a necháme rozvoňať.

22barania pascika 007


Ďalej pridáme nakrájanú pečeň a sušený tymián. Pečeň chvíľku opekáme, necháme mäso "zatiahnuť".

22barania pascika 009


Podlejeme s brandy, trochou vody a pridáme mleté čierne korenie. Dusíme asi 30 minút pod pokrievkou.

22barania pascika 011


Pridáme smotanu a muškátový oriešok, premiešame, prejdeme varom.

22barania pascika 013


Odstavíme z ohňa, osolíme a zmes necháme vychladnúť.

22barania pascika 015


Postupne rozmixujeme na paštétu. Ak by bola príliš hustá, pridáme troška vody.

Paštétu uskladníme v chladničke a neskôr podávame s pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára