piatok 19. júla 2013

Barania masala


22mutton masala 013



ČO POTREBJETE:

250g baranieho mäsa
2 lyžice ghí
1/2 lyžičky feniklových semien
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
soľ
troška vody na podliatie
1 veľká paradajka
1 lyžička šťavy z citróna
trocha strúhaného palmového cukru (jaggery)


22mutton masala 020



AKO POSTUPOVAŤ: 

V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme feniklové semená a necháme rozvoňať. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku popražíme.

22mutton masala 001


Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a mletý koriander. Cibuľu ne stredne silnom ohni restujeme do mäkka.

22mutton masala 003


Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.

22mutton masala 005


Podlejeme troškou vody, osolíme a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 1 a 1/2 - 2 hod. Ak treba, počas varenie po troškách podlievame.

22mutton masala 006


Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šťavu z citróna a trocha palmového cukru. Varíme ďalších 10 minút.

22mutton masala 007


Do hotového jedla zamiešame umytú a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.

22mutton masala 008


V hotovom jedle zostane len trocha šťavy, nie je to typické karí. Podávame s plackami ako napríklad Čapati alebo Naan.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára