ČO POTREBJETE:
250g baranieho mäsa
2 lyžice ghí
1/2 lyžičky feniklových semien
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
soľ
troška vody na podliatie
1 veľká paradajka
1 lyžička šťavy z citróna
trocha strúhaného palmového cukru (jaggery)
koriandrová vňať čerstvá
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme feniklové semená a necháme rozvoňať. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku popražíme.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a mletý koriander. Cibuľu ne stredne silnom ohni restujeme do mäkka.
Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.
Podlejeme troškou vody, osolíme a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 1 a 1/2 - 2 hod. Ak treba, počas varenie po troškách podlievame.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šťavu z citróna a trocha palmového cukru. Varíme ďalších 10 minút.
Do hotového jedla zamiešame umytú a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára