pondelok 16. júna 2014

Aloo Paneer tikki / Potato and paneer fritters


11IMG_3695


ČO POTREBUJETE (na asi 12ks):

2 väčšie zemiaky uvarené v šupke / 2 big potatoes, boiled
soľ / salt
tandoori masala alebo garam masala podľa chuti / tandoori masala or garam masala
nasekaná čerstvá koriandrová vňať / chopped fresh coriander leaves
môžete pridať aj nasekanú zelenú chilli papričku (ja som vynechala) / green chilli (optional)
arašídový olej na vyprážanie / peanut oil



11IMG_3688



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šukpe a necháme poriadne vychládnuť. Potom ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme k nim nastrúhaný paneer, soľ, korenie a koriandrovú vňať a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Zmes necháme asi hodinku v chladničke odležať. Misku dobre uzavrieme, aby nám zmes neosychala.  / Cook unpeeled potatoes and let cool down. Peel them and grate. Add grated paneer, salt, spices and coriander leaves. Stir well. Place this mixture into the refrigerator and let rest for about 1 hour. Do not forget to cover the bowl with mixture before you place it into the fridge.

1


Panvicu rozhorúčime. Potrieme olejom. Keď je dobre horúca zo zemiakovej zmesi robíme guľky, ktoré sploštíme a ukladáme na horúcu panvicu. Oheň trocha zmiernime a tikki pomaly vyprážame dohneda z oboch strán. / Heat the tava. Apply some oil. When tava is hot start making small balls from the mixture. Flatten each ball between our palms and place them on hot tava. Reduce the heat a bit and fry tikkis until they turn brown on both sides.


11IMG_3687


Podávame s obľúbeným chutney, ako náplň to placiek spolu s čerstvou zeleninou alebo do žemle ako vege burger. / Serve with chutney, you can use them as filling for chapati rolls or for veg burgers.

2 komentáre: