Včera prišiel majiteľ krevetej liahne a sľúbil našej staršej dcérke, že jej ukáže ako sa pečie koláč v Indii bez rúry. Samozrejme som sa na to tešila aj ja, lebo som bola zvedavá ako sa to dá urobiť na sporáku. Keďže nechcel, aby som dávala jeho fotky na blog, troška som ich zrezala, ale tú prípravu som vám jednoducho musela ukázať, pretože ja som to videla prvýkrát a páčilo sa mi, aké jednoduché to je. Takže dá sa piecť aj bez rúry! 😀
Priniesol si svoje vlastné náradie na varenie, aj suroviny...
... začal tým, že si najprv odvážil 4 vajíčka.
Potom si navážil múku...
... cukor a maslo, ktoré mali mať rovnakú váhu ako vajíčka.
Všetko dal do misky a pridal prášok do pečiva.
Na pomoc mu prišla jedna teta z kuchyne, ktorá cesto miešala, takou tĺčikovou vareškou...
Pridal vanilkovú arómu...
... a teta zasa miešala.
Potom na sporák položil misku, v ktorej strede bola diera. Misku naplnil pieskom a ten dal na sporák zohriať.
Potom hrniec, ktorý z vnútra vyzerá ako bábovnica, vytrel maslom a vysypal múkou. Nalial doňho cesto a hrniec postavil na misku s pieskom.
Hrniec zakryl pokrievkou so 4 dierkami a na slabom ohni to nechal približne 45 minút.
Tradááá a koláč bol hotový 😀 Vyklopil ho a ja som posypala práškovým cukrom.
A pomôcky na varenie mi tu nechal vrátane kuchynskej váhy, ktorú som doteraz nemala.