ČO POTREBUJETE (asi na 5ks):
4 ružičky karfiolu
voda na ich uvarenie
čerstvá koriandrová vňať
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/3 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
soľ
1 lyžica ghee
múka Atta (celozrnná)
múka Maida pri vaľkaní placiek (hladká)
AKO POSTUPOVAŤ:
Karfiol uvaríme v neosolenej vode domäkka (alebo sparíme).
Uvarený rozpučíme vidličkou. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať, kurkumu, chilli korenie, rímsku rascu a premiešame. Zmes necháme vychládnuť. Potom pridáme ghee a soľ..
... a postupne pridávame po lyžiciach múku Atta a miesime cesto. Múku pridávame postupne, kým sa nám cesto prestane lepiť na prsty a pekne sa spojí. Potrieme ho prstami olejom a necháme v miske zakrytej utierkou odpočívať 1 hodinu.
Keď je cesto odpočinuté dáme si zohriať panvicu. Cesto rozdelíme na guľôčky rovnakej veľkosti a postupne pracujeme s každou zvlášť. Guľôčku v dlaniach roztlačíme troška a obalíme v múke Maida (hladkej).
Vyvaľkáme ju na tenkú placku. Oheň pod zohriatou panvicou zmiernime na strednú silu. Placku na panvicu položíme (na sucho) a chvíľku opekáme.
Obrátime a zasa chvíľočku opekáme. Takto ju obrátime niekoľkokrát, kým nie je z oboch strán troška dohneda. Placky ihneď podávame alebo ich zabaľte do čistej kuchynskej bavlnenej utierky, kým ich nebudete podávať.