Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji, Aloo subzi alebo Chole Puri.
ČO POTREBUJETE (na 8ks):
250g múky Atta (alebo Maida)
1/4 lyžičky cukru
1/2 lyžice jemnej rava (krupice)
vlažná voda podľa potreby
soľ
1 lyžica oleja
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame múku, cukor, soľ, krupicu. Pridáme olej a prstami ho vpracujeme do suchej zmesi.
Potom postupne pridávame vodu a vypracovávame pevné nelepivé cesto, ktoré vytvarujeme do bochníčka, prstami ho potrieme olejom a necháme ho v miske, zakryté vlhkou utierkou odležať aspoň 2 hodiny.
Z cesta si urobíme guľôčky veľkosti pinpongovej loptičky, každú troška potrieme olejom, aby neoschli, kým prídu na radu. Guľôčku položíme na dosku, pritlačíme troška dlaňou a vyvaľkáme na okrúhlu tenkú placku.
V hlbokej panvici si zohrejeme olej, aby sa až varil (toto je dôležité, inak sa vám hneď nenafúknu). Placku opatrne vložíme a nepritláčame hneď, necháme ju samovoľne nafúknuť. Potom obrátime a zľahka pritláčame do oleja, ale pozor, aby sme ju nepraskli. Oprážame - fritujeme z oboch strán do hneda. (Keď pritláčame, pozor, aby sme ju nenatrhli, inak nám spľasne, ako sa to stáva občas aj mne). Hotové placky vyberieme na papierové savé obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
Hodia sa tiež s akoukoľvek zeleninou, či strukovinou, ktorá je dusená s jogurtom a moje deti ich ľúbia aj s Paneer butter masala.