ČO POTREBUJETE:
suroviny v zátvorkách môžete vynechať
1 stredne veľká červená cibuľa
(1/4-1/2 zelenej papriky)
olej
200g čerstvých šampiňónov
2 vajíčka
soľ
mleté čierne korenie (alebo 1/4 lyžičky garam masala)
plátok masla
plátok masla
AKO POSTUPOVAŤ:
Na oleji popražíme chvíľku cibuľu (a papriku). Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, podlejeme troškou vody (nie veľa, šampiňóny si vodu ešte pustia počas dusenia) a dusíme prikryté na miernom ohni 5 minút.
Pridáme mleté čierne korenie (alebo garam masala), premiešame a šampiňóny dusíme ďalších 10 minút prikryté.
Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, do ktorých sme zašľahali soľ. Premiešame a tesne pred tým ako celkom zhustnú hrniec odstavíme z ohňa. Pridáme plátok masla, hrniec zakryjeme a maslo necháme samovoľne roztopiť. Pred podávaním praženicu zamiešame, aby sme do nej vmiešali rozpustené maslo.