ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
1 zelená paprika
olivový olej
2 stredne veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
3 väčšie strúčiky cesnaku; nakrájané nadrobno
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky černušky siatej (kalonji)
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
troška vody na podliatie
koriandrová vňať čerstvá
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme rímsku rascu a černušku, oheň zmiernime a necháme rozvinúť vôňu korenia.
Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka. Občas premiešame.
Pridáme nakrájané šampiňóny, papriku, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a mleté čierne korenie. Premiešame a máličko podlejeme vodou. Dusíme zakryté 10-15 minút.
Všetka tekutina sa musí vydusiť. Keď sú šampiňóny a paprika mäkké, panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame nakrájanú koriandrovú vňať. Zmes necháme vychládnuť.
Vychládnutú nakoniec rozmixujeme a môžeme natierať na hrianky alebo pečivo.