utorok, 1. júna 2010

Palacinky

Toto je recept na klasicke "slovenske" palacinky, na ktorych som vyrastla. Ak chcete prave francuzske palacinky, skuste recept Crêpes podla Julie Child


palacinky 007


CO POTREBUJETE:

2 hrnceky hladkej muky
stipka soli
1 lyzica cukru (alebo vanilkovy cukor)
2 vajicka
mlieko podla potreby
olej
na ozdobenie: coko-cukrovy prasok, dzem, citron a cukor, tvaroh s cukrom



palacinky 003



AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame muku, sol a cukor. Prilejeme mlieko a metlickou vymiesame hladke polohuste cesto. Pridame vajicka a znova dobre vymiesame. Jeho hustota musi byt taka, aby sa dalo pekne rozlievat na panvici, ale nie prilis tekute.

Rozpalime si dobre panvicu. Musi byt dobre horuca, inak sa nam prva palacinka prilepi a ostatne ju budu nasledovat do kosa.
Panvicu potrieme troska olejom a vylejeme do stredu naberacku cesta. Panvicu otacame tak, aby sa cesto rozlialo do tvaru okruhlej, tenkej placky. Ohen zmiernime a pecieme z oboch stran do bledo hneda.

Hotove palacinky ozdobime podla vlastnej chuti.




Robila som aj kakaove palacinky. Do cesta som pridala len 1 lyzicu kakaa a palacinky mali velky uspech u deti.

Kakaove palacinky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára