ČO POTREBUJETE:
(1 hrnček = 200ml)
1 hrnček ryže Basmati
1 stredne veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 strúčiky cesnaku
200g čerstvých šampiňónov
menšia hrsť suchej fazule Lóbia
1 menšia mrkva
1 lyžica ghee (alebo olej)
1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 badyán
2 klinčeky
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľu na noc namočíme vo vode. Ráno ju scedíme a dáme variť do novej vody. Uvaríme ju domäkka, scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. Ryžu prepláchneme, na pol hodinky namočíme, scedíme a ďalej udusíme bežným spôsobom. Udusenú (nie rozvarenú!) ryžu odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu, klinčeky a badyán. Počkáme, kým rasca uvoľní vôňu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a restujeme minútku. Občas premiešame.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a restujeme minútku. Občas premiešame.
Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, chilli korenie a sójovú omáčku, premiešame. Podlejeme troškou vody, privedieme k varu, zakryjeme a dusíme na miernom ohni 8-10 minút.
Pridáme uvarenú fazuľu, mleté čierne korenie, premiešame. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, zľahka premiešame, aby sme ryžu nepomágali.
Pri servírovaní môžeme ozdobiť koriandrovou alebo inou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára