pondelok, 20. septembra 2010

Liaty pernik

Tento vyborny pernik som nasla na Vareche a v ziadnom pripade v jeho recepte netreba nic menit. Je vynikajuci tak ako je tam napisany. Ja som uz nemala cas robit nan citronovu polevu, ale urcite si to urobte aj s nou.



liaty pernik



SUROVINY:

5 vajicok
300g cukru
200g oleja
200g mlieka
100g marmelada; pouzila som hroznovu - je kyselkava a redsia
1 lyzicka prasku do peciva
1 plna lyzica pernikoveho korenia
50g kakaa
400g hladkej muky (Maida)

citronova poleva:
250g praskove cukru (icing sugar)
4 lyzice stavy z citrona
tepla voda podla potreby
(ak mate radi tuto polevu, mozete jej urobit dvojnasobok na vyssie uvedeny rozpis surovin na pernik)




POSTUP:

Oddelime bielky a zltky. Z bielkov vyslahame sneh, pridame 150g cukru a zaslahame ho do bielkov.



V druhej miske zltka zmiesame so 150g cukru...


...pridame olej a poriadne vymiesame...


...pridame mlieko a znova dobre vymiesame...


...zltkovu zmes vlejeme k vyslahanym bielkam a zlahka premiesame.


Pridame marmeladu...


...prasok do peciva...


...pernikove korenie...


...kakao...


...muku a vsetko dobre vymiesame.


Plech potrieme olejom a vysypeme mukou. Vylejeme nan cesto a pecieme v predohriatej rure na 180st., 40 minut.


Kym sa kolac upecie vymiesame si citronovu polevu. Nesmie byt prilis tekuta, skor hustejsia kasicka, aby netiekla dole z kolaca. Polevu vylejeme na upeceny, este teply kolac a nechame stuhnut.

Ja som kolacik len posypala cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis