sobota 27. augusta 2011

Kari z Lobie

kari z lobie




CO POTREBUJETE (na 5-6 porcii):

200ml susenej Lobie
voda na uvarenie lobie
sol
1 lyzica Ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce (pouzila som tmavu-shah jeera)
1 zelena chilli papricka
2 vacsie cervene cibule
2 stredne velke paradajky
1/3 lyzicky kurkumy
hrst cerstveho struhaneho kokosu
1 lyzicka garam masala



kari z lobie




AKO POSTUPOVAT:

Lobiu si na noc namocime do vody. Rano ju scedime a dame novu vodu, len tolko, aby pokryla strukovinu. Uvarime ju v tlakovom hrnci do makka.

V hlbsej panvici zohrejeme ghee a pridame rimsku rascu, ohen zmiernime. Nechame ho prasknut.




Pridame chilli papricku a na polkolieska nakrajanu cibulu. Opekame, kym cibula nie je priesvitna.




Pridame kurkumu a nakrajane paradajky, premiesame.




Dalej hned pridame struhany kokos...




... a vsetko opekame, kym sa paradajky nerozpadavaju. Trva to trocha dlhsie, obcas treba zmes premiesat. Opecenu zmes nechame vychladnut trocha.




Vychladnutu zmes rozmixujeme s 200ml vody, v ktorej sme uvarili lobiu na kasu, ktoru vratime do hrnca.




Pridame uvarenu lobiu spolu s ostatnou vodou, v ktorej sa varila. Osolime, pridame garam masala a senovku grecku, dobre zamiesame a privedieme do varu.




Kari na miernom ohni, zakryte povarime dalsich 5 minut. Hotove odstavime z ohna a nechame 15 minut odlezat.




Podavame s dusenou ryzou.

5 komentárov:

  1. Ako vlastne chuti taka lobia? ;o) vyzera to "fajne" exoticky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako fazula, kludne mozes pouzit fazulu, ak nemas lobiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lobiu nepoznám pripadá mi ako cícer :-) páči sa mi to

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lobia su male blede fazulky s tmavym ockom, netreba ich varit tak dlho ako cicer, skor ako fazulu. Su velmi chutne.

    OdpovedaťOdstrániť