piatok 5. augusta 2011

Odvar zo slzovky (chinese pearl barley)



Slzovka



Ked som na internete hladala nejaky zdravy napoj, ktory by bol zaroven aj domacim liecivom, "zakopla" som o recept na pripravu napoja Mugi Cha. Nejde vsak o caj, je to len odvar, ktory mozete pit pocas letnych horucav vychladeny alebo v zime teply na zahriatie. Recept pochadza z Japonska.



22IMG_8037



CO POTREBUJETE:

50ml slzovky
1 liter vody
med a citronovu stavu na dochutenie


22IMG_8038



AKO POSTUPOVAT:

Najprv slzovku opecieme na suchej panvici. Opekame ju na miernom ohni chvilku, kym nezavonia a nezmeni trosicka farbu. Opecenu slzovku dame do hrnca, zalejeme litrom vody a dame varit. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernite (tak, aby sa voda stale varila) a povarime asi 6 minut.

1


Uvarenu slzovku hned scedime. Odvar mozeme pit teply alebo ho odlozime do chladnicky a neskor pijeme vychladeny. Dochutime si ho stavou z citrona a medom.

1 komentár: