streda 7. septembra 2016

Hyderabadi korma

Hyderabadi korma


CO POTREBUJETE:

prsia z 2 kurciat

na oprazenie:
1 badyan
3 zelenene kardamonove tobolky
asi 4ks klincekov
kusok skorice
1 azijsky bobkovy list
1 vacsia cervena cibula
 ghee 

dalej:
hrst nesolenych kesu orechov + voda na ich namocenie

1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1 lyzicka kasmirskeho chilli korenia
1/2 lyzicky mletej kurkumy
2 lyzice bieleho nesladeneho jogurtu

vyvar alebo voda podla potreby
sol
hrst koriandrovej vnate
niekolko nasucho opecenych kesu orechov


Hyderabadi korma



AKO POSTUPOVAT:

Maso nakrajame na "kocky". Kesu orechy si namocime na 15 minut vo vode a potom rozmixujeme na pastu. V hrnci zohrejeme 2 lyzice ghee, pridame korenie na oprazenie a nechame rozvonat. Pridame nadrobno nasekanu cibulu a oprazame domakka na stredne silnom ohni. 

Hyderabadi korma


Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme asi 2 minuty. Zatial si v miske zmiesame jogurt s chilli korenim a mletou kurkumou.

Hyderabadi korma


Dalej na cibulu pridame nakrajane maso a nechame ho zatiahnut. Potom pridame jogurt zmiesany s korenim a premiesame. Podlejeme vyvarom alebo vodou, dalej pridame pripravenu pastu z kesu orechov, privedieme k varu, potom ohen trocha zmiernime a varime bez pokrievky asi 8-10 minut. 

Hyderabadi korma


Nakoniec vmiesame nadrobno nasekanu koriandrovu vnat a povarime este 2 minuty. Odstavime z ohna a pod pokrievkou nechame aspon 15 minut odlezat.

Hyderabadi korma


Podavame s ryzou alebo s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára