ČO POTREBUJETE:
300ml ryže Basmati
450ml vody
soľ
22ks veľkých čerstvých tigrých kreviet
2 lyžice ghi
1 ázijský bobkový list (Tej patta)
1 lyžička rímskej rasce (Jeera)
2 hnedé kardamómy
kúsok škorice
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
1/2 lyžičky nastrúhaného cesnaku
(alebo 1 plnšia lyžička cesnakovo zázvorovej pasty)
2 menšie paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety si očistíme.
Uvaríme si ryžu podľa tohoto návodu.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu, bobkový list, kardamóm a škoricu. Chvíľočku necháme rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a je mierne do hneda.
Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, chilli korenie a kurkumu. Restujeme, kým paradajky nezmäknú, až sa rozpadávajú.
Potom pridáme očistené krevety, osolíme a restujeme asi 6 minút.
Potom pridáme predvarenú ryžu a premiešame. 2 minútky opekáme, premiešavame. Nemiešame príliš búrlivo, aby sme ryžu "nepolámali".
Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame, odstavíme z ohňa a necháme 10 minút pod pokrievkou uležať.
Ako čistiť krevety: