ČO POTREBUJETE (na 7ks):
1/2 hrnčeka cícerovej múky Besan
soľ podľa chuti
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 mletého koriandru
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/3 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky kryštáľového cukru
1/2 lyžičky kryštáľového cukru
čerstvá senovka grécka - lístky
voda podľa potreby (alebo nesladený biely jogurt)
olej na vysmážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Použila som senovku, ktorú som si sama vypestovala.
Do misky dáme múku, korenia, cukor, soľ a nasekané lístky senovky gréckej (nepoužite stonky).
Ďalej pridáme vodu alebo jogurt a vymiesime cesto.
Cesto rozdelíme na rovnaké diely a vymodelujeme malé valčeky.
V hlbokej panvici zohrejeme olej (valčeky budeme fritovať). Keď je dostatočne horúci valčeky v ňom vysmažíme dohnedkava - zlatista.
Podávame s chutney.
Tip: Ak nechcete vysmážať, valčeky môžete upariť. Do hrnca dáme vodu. Keď sa začne variť, položíme naň hrniec na parenie, ktorý má na dne dierky. Potrieme ho olejom a uložíme naň valčeky. Vrchný hrniec prikryjeme pokrievkou a na stredne silnom ohni paríme 10-20 minút. Záleží od veľkosti valčekov. Uparené valčeky nakrájame na hrubšie kolieska a opečieme ešte na panvici potretej olejom, aby mali troška akoby chrumavú kôrku.