ČO POTREBUJETE:
dve hrste sušeného cíceru
voda
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky rímskej rasce
soľ
2 veľké červené cibule
3 strúčiky cesnaku
1 zelená čili paprička
1 veľká paradajka
50 ml kokosového mlieka
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.
Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme domäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.
Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.
Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom. Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a pod pokrievkou, na miernom ohni povaríme 5min.
Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
Podávame s plackami ako napríklad Čapati.