ČO POTREBUJETE:
260ml teplej vody (alebo podľa potreby, záleží na kvalite múky)
troška soli
(soľ ide ešte aj navrch pagáčov)
3 lyžice olivového oleja
350g hladkej múky (použila som bielu Maida)
150g celozrnnej múky (použila som múku Atta)
1 plná lyžička sušeného pieskového droždia
3-5 strúčikov cesnaku
1/2 lyžice sušeného oregana
soľ a olivový olej na potretie pagáčov
AKO POSTUPOVAŤ:
Múku zmiešame so soľou, sušeným droždím, oreganom a nastrúhaným cesnakom. Prilejeme teplú (nie horúcu) vodu a olej a vypracujeme pevné, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Vykysnuté cesto prepracujeme rukou a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2cm.
Guľatou formičkou vykrajujeme pagáče.
Pagáče uložíme na suchý plech a necháme 30 minút podkysnúť.
Pred pečením každý pagáč potrieme olivovým olejom rozmiešaným so soľou.
Pečieme na 180-200st., 25-30 minút.