Takze som sa konecne rozhodla, ze skusim vyrobit maslo (Makkhan मक्खन) sposobom, aky pouzivaju indicke zeny. Bolo mi vysvetlene ako na to, tak mi drzte palce, aby na konci celej snahy vznikla biela hrudka :)
Ak mate tu moznost, kupte si mlieko, ktore je nadojene cerstvo priamo od kravy. Ja na prvykrat skusam s plnotucnym obchodovym (1 liter). Doma som mlieko prevarila, nechala vychladnut a ulozila do chladnicky v tom hrnci, v ktorom som ho prevarala. Zajtra rano skontrolujem, ci sa usadila smotana . . .
Na druhy den rano je na povrchu mlieka len supa a ziadna smotana....zeby to plnotucne z obchodu bola len prifarbena voda? Som trpezliva a mlieko skontrolujem zasa zajtra rano. Sup ho naspat do chladnicky.
Dnes rano sa smotana zasa "nekonala" :) Cakam do dalsieho rana.
To mlieko a smotana sa ocividne proti mne dohodli... Dnes rano, plna ocakavania som vytiahla hrniec z chladnicky a tam? Zasa len mlieko. A tak som si nechala poradit od mojho manzela, mlieko som znova prevarila a necham ho do vecera na sporaku, prikryte len tak na polovicu, aby sa vetralo, len aby sa donho neprasilo. Vecer ho znova prevarim a necham na sporaku do druheho rana. No a potom sa zasa uvidi, co dalej. Zatial by som toto mala asi premenovat na "Ako prevarat a schladzovat mlieko" ;)
Rano.....mlieko! Nevadi. Znova som ho prevarila, zopakujem to aj dnes vecer a pockam este do zajtra rana a ak sa smotana neusadi, idem zhanat byvola.... teda byvolicu, co mi da smotanove mlieko!!! Do kelu!
Dnes uz "TO MLIEKO"!! nefotim. Ide to rovno za staleho miesania do zachoda...
Tu som vam ukazala, ako sa to robit nema...
17.2.2011
Ak mate tu moznost, kupte si mlieko, ktore je nadojene cerstvo priamo od kravy. Ja na prvykrat skusam s plnotucnym obchodovym (1 liter). Doma som mlieko prevarila, nechala vychladnut a ulozila do chladnicky v tom hrnci, v ktorom som ho prevarala. Zajtra rano skontrolujem, ci sa usadila smotana . . .
18.2.2011
Na druhy den rano je na povrchu mlieka len supa a ziadna smotana....zeby to plnotucne z obchodu bola len prifarbena voda? Som trpezliva a mlieko skontrolujem zasa zajtra rano. Sup ho naspat do chladnicky.
19.2.2011
Dnes rano sa smotana zasa "nekonala" :) Cakam do dalsieho rana.
20.2.2011
To mlieko a smotana sa ocividne proti mne dohodli... Dnes rano, plna ocakavania som vytiahla hrniec z chladnicky a tam? Zasa len mlieko. A tak som si nechala poradit od mojho manzela, mlieko som znova prevarila a necham ho do vecera na sporaku, prikryte len tak na polovicu, aby sa vetralo, len aby sa donho neprasilo. Vecer ho znova prevarim a necham na sporaku do druheho rana. No a potom sa zasa uvidi, co dalej. Zatial by som toto mala asi premenovat na "Ako prevarat a schladzovat mlieko" ;)
21.2.2011
Rano.....mlieko! Nevadi. Znova som ho prevarila, zopakujem to aj dnes vecer a pockam este do zajtra rana a ak sa smotana neusadi, idem zhanat byvola.... teda byvolicu, co mi da smotanove mlieko!!! Do kelu!
22.2.2011
Dnes uz "TO MLIEKO"!! nefotim. Ide to rovno za staleho miesania do zachoda...
Tu som vam ukazala, ako sa to robit nema...