nedeľa, 21. augusta 2011

Paneer Makhani

Paneer makhani



CO POTREBUJETE:

200g paneeru
3 lyzice masla
2 stredne velke cervene cibule
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
4 stredne velke paradajky
1/3 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
2 lyzice nesladeneho bieleho jogurtu - Dahi
100ml vody
3 plne lyzice kesy orechov (+voda na ich namocenie)
1 lyzicka garam masala
1/4 lyzicky mleteho muskatoveho orieska
1/2 lyzicky krystaloveho cukru
2 lyzice sladkej smotany
sol


Paneer makhani



AKO POSTUPOVAT:

Vo woku roztopime 2 lyzice masla, pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a nastruhany zazvor a opekame cibulu namiernom ohni, kym nezosklovatie. Obcas ju premiesame.

1



Pridame nakrajane paradajky a kasmirske chilli korenie, premiesame na miernom ohni dusime, kym sa paradajky nerozpadavaju, asi 10 minut. Obcas ich premiesame.

2



Pridame jogurt, premiesame a odokryte varime, kym sa tekutina trochu nezredukuje, asi 5 minut, premiesavame. Nakoniec odstavime z ohna a zmes nechame vychladnut. Vychladnutu rozmixujeme so 100ml vody na kasu.

3


4



Kym nam paradajkova zmes chladne, kesu orechy si namocime na 30 minut do vody. Vody len tolko, aby boli vsetky namocene. Potom ich vymixujeme spolu s trochou vody, v ktorej boli namocene na pastu.

5



V cistom woku si znova roztopime 1 lyzicu masla, pridame paradajkovu kasu. Ked kasa zacne bublat, ohen zmiernime a 3 minutky povarime, obcas premiesame.

6



Pridame garam masala, cukor, sol a mlety muskatovy oriesok...

7



... pastu z kesu orechov a na miernom ohni povarime dalsie 2 minutky. Obcas premiesame.

8



Nakoniec pridame sladku smotanu...

9



... nakrajany paneer, nechame prejst minutovym varom (na slabom ohni) a odlozime z ohna. Zakryte nechame odlezat 10-15 minut.

Paneer makhani



Paneer Makhani podavame teple s indickymi plackami: Naan, Chapati, Paratha...


7 komentárov:

  1. Miška, paneer som už vyrábala,chutil veľmi, ale akosi som naň pozabudla.Takže tento recept určite vyskúšam pre mojich vegetariánov, díky za podrobný fotopostup.Pekný týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem, budem rada, ak vyskusate, je to dobrotka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. našel jsem stránku čistě náhodou a jsem za to moc rád. děkuji za všechy recepty! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tesim sa :) dufam, ze stranky vam pomozu pri vareni :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dorbý den, dalo by se použít místo sýru například tofu? ve verzi pro vegany... diky za odpověď a pište pro nás dál :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano jasne, dalo by sa aj s tofu. Raz mi niekto pisal, ze mu to chutilo s udenym tofu, tak mozete skusit :)

      Odstrániť